Luchtverwarming gasgestookt - Reznor - RPV RP RA

REZNOR: DE NAAM VOOR WARME LUCHT

REZNOR heeft meer dan honderd jaar ervaring op het vlak van verwarmingstoepassingen en is voortdurend actief op het vlak van innovatie en kwaliteit. REZNOR heeft sinds 1970 luchtbehandelingstoestellen ontworpen en vervaardigd, naast gasgestookte luchtverwarmers en vele andere producten

LUCHTBEHANDELINGSTOESTELLEN
VOOR UITEENLOPENDE TOEPASSINGEN

De luchtbehandelingstoestellen kunnen op uiteenlopende plaatsen worden geïnstalleerd:

 • Kerken
 • Winkels
 • Distributiecentra
 • Magazijnen
 • Evenementenruimtes
 • Industriële hallen
 • Restaurants
 • Sporthallen

Er zijn toestellen geschikt voor binnen- als buitenopstelling.

VENTILATIE

REZNOR heeft ventilatietoestellen waarbij de ruimtelucht wordt vervangen door buitenlucht. Buitenlucht wordt eerst behandeld, zoals gefilterd, verwarmd of mogelijk gekoeld. Bij andere toepassingen kan de binnenlucht worden gerecirculeerd of gemengd tijdens de dag om energie te besparen. In de zomer kan 's nachts ook vrije koeling worden toegepast. Door de koudere nachttemperatuur kan de ruimte enigszins gekoeld worden, dit voor een aangenamere ruimtetemperatuur.

MODULAIR CONCEPT

De luchtbehandelingstoestellen voldoen aan de eisen van de klant, bestaan uit een modulaire opbouw en worden op maat gemaakt.

PRODUCTGAMMA

Het gamma luchtbehandelingstoestellen bestaat hoofdzakelijk uit de volgende 3 typen:

RPV 1350 tot 12000 m3/h

 • standaard reeks in 7 modelgroottes
 • enkelwandige omkasting, inwendig geïsoleerd
 • nominaal verwarmingsvermogen van 25 tot 95 kW

RP 9000 tot 36000 m3/h

 • twee modelgroottes
 • innovatief ontwerp van hoge kwaliteit
 • nominaal verwarmingsvermogen tot 400 kW
 • lichte constructie met sandwichpanelen
 • voorgelakte aluminium beplating
 • samengebouwd op een UNP stalen chassis

RA 10000 tot 60000 m3/h

 • 6 reeksen van hoge kwaliteit
 • uitgebreide optielijst
 • nominaal verwarmingsvermogen tot 750kW
 • 3 soorten sandwichpanelen (25mm - 50mm - Koude brug vrij 50mm) gemonteerd in een stabiel raamwerk van aluminium profielen.

DUURZAAMHEID

De REZNOR luchtbehandelingstoestellen worden vervaardigd uit hoogwaardig gegalvaniseerd plaatstaal (RPV) of voorgelakte aluminum plaat (RA & RP) waardoor het toestel corrosiebestendig is. Alle interne componenten worden vervaardigd uit gegalvaniseer staal. Aangezien de lange ervaring op het vlak van luchtbehandelingstoepassingen aantoont dat corrosie een belangrijke factor is in huidige omgevingen, heeft REZNOR ervoor gekozen om zowel de binnen- als de buitenkant van alle toestellen te beschermen.

OPBOUW

Elk van de REZNOR toestellen werd toepassingsgericht ontworpen en vervaardigd.

RPV Reeks

Enkelwandige constructie in gegalvaniseerd voorgelakt plaatstaal. De binnenzijden zijn voorzien van PE isolatie. De toestellen zijn modulair samengebouwd door verschillende compartimenten, gemonteerd op één standaard basischassis of voor een dakopstand, te combineren.

 

RP Reeks

Deze toestellen worden samengesteld met sandwichpanelen van het type JACKODUR XPS® extrusiepolystyreen hard schuimrubber die bestaan uit geanodiseerde aluminium platen van 0,8 mm dik, met het isolatiemateriaal tussenin. De sandwichpanelen voor deze reeks zijn 25 mm dik.

Alle zijden van de RP toestellen bestaan uit een enkelvoudig paneel met de nodige openingen en elementen voor een eventuele luchttoevoer of luchtuitlaat. Zo hebben bovenpanelen bijvoorbeeld geen naden waardoor een grote water- en winddichtheid wordt verzekerd. De panelen worden over de lengte gemonteerd op structurele elementen aan de binnenkant van het toestel zodat de omkasting extra wordt verstevigd.

Op elke hoek van het toestel worden extra aluminum strips aangebracht om een perfecte lucht- en waterdichtheid te verzekeren.

RA Reeks

De RA toestellen worden gebouwd door een frame van aluminium profielen samen te stellen. In die profielen worden sandwichpanelen bevestigd. Dit kader van profielen dat alle compartimenten van het toestel omringt, biedt extra stevigheid.

Het luchtbehandelingstoestel wordt modulair samengesteld volgens de specificaties van de klant en de sandwichpanelen worden ontworpen volgens het verzoek.

Alle RA toestellen hebben specifiek ontworpen bovenpanelen die instaan voor 100 % waterdichtheid.

Standaard constructie
De standaard constructie van de RA bestaat uit sandwichpanelen van 25 mm van hetzelfde type als voor de RP.

50 mm constructie
Optioneel kunnen sandwichpanelen van 50 mm van hetzelfde type als voor de RP worden gebruikt. Die panelen zorgen voor meer warmte- en geluidisolatie.

Koude brug vrij-constructie
Bij bepaalde projecten waar het luchtbehandelingstoestel buiten is opgesteld of waar een toestel dat binnen is opgesteld lucht moet behandelen met een groot temperatuurverschil tussen de omgevingslucht en de lucht in het toestel, kan er condensatie voorkomen op de oppervlakken van de panelen die sterk worden afgekoeld. In dit geval wordt het gebruik van een koude brug vrij-constructie aangeraden. Dankzij deze constructie is er geen contact tussen de metalen onderdelen van de binnenkant en die van de buitenkant van het toestel en wordt een isolerende laag voorzien tussen alle elementen.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK

De RP en RA luchtbehandelingstoestellen behoeven heel weinig onderhoud. Door de gladde wanden van de toestellen is het schoonmaken van de binnen- en de buitenwanden heel eenvoudig. De binnenkant van het toestel is gemakkelijk bereikbaar via verschillende afneembare panelen en deuren. Elke sectie die regelmatig moet worden nagezien voor onderhoud is standaard voorzien van een deur met scharnieren. Alle andere panelen worden bevestigd met behulp van schroeven en kunnen gemakkelijk worden verwijderd in geval van sporadisch groot onderhoud of nazicht.

AANVULLENDE HULPMIDDELEN

Onze vertegenwoordigers kunnen de klant voorzien van een op maat gemaakt ontwerp en offerte. REZNOR heeft daartoe zijn eigen selectie- en uitvoeringsoftware ontworpen. De productvertegenwoordigers kunnen die software gebruiken om heel snel op de specifieke vereisten van de klant te kunnen inspelen en hen een goede schatting te geven van alle belangrijke projectparameters. Onderaan is een schermkopie van dit programma weergegeven waaruit blijkt hoe een toestel kan worden samengebouwd door basisblokken te gebruiken die dan een voor een nader worden bepaald.